Kevan toteuttama Kuntatyöntekijöiden työhyvinvointi -tutkimus kertoo, että henkilöstön riittämättömyyden tunne on vähentynyt, ja että työtehtävien hoitamiseen annetaan aiempaa enemmän aikaa. Myös perheen ja työasioiden yhteen sovittaminen onnistuu tutkimuksen mukaan aiempaa paremmin.

 

Hyvinvoinnin muutos kuntatyössä jakoi kuitenkin vastaajat kolmeen leiriin: kolmanneksen mielestä työssä voidaan aiempaa paremmin, toisen kolmanneksen mielestä huonommin, ja loppukolmanneksen mielestä mikään ei ole muuttunut.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen) 

Huonompaan suuntaan työhyvinvointi oli mennyt etenkin sivistysalalla, kun taas sosiaalialalla ja yleishallinnossa katsottiin, että työssä voidaan nyt aiempaa paremmin.

 

Tutkimuksen mukaan erityisen huonosti voidaan kuntien terveysalalla. Tällä alalla vastaajat olivat myös useimmin sitä mieltä, ettei työnantaja tee mitään työhyvinvoinnin parantamiseksi. Kevan mielestä tämä ei ennakoi hyvää, sillä jo aiemmissa tutkimuksissa on huomattu, että terveysalalla on esimerkiksi liian vähän väkeä töissä.

 

Vuosittainen Kuntatyöntekijöiden työhyvinvointi -tutkimus toteutettiin nyt neljännen kerran. Puhelinhaastatteluna toteutettuun tutkimukseen vastasi yhteensä 1 000 kuntaorganisaatiossa työ- tai virkasuhteessa olevaa 18 – 68 -vuotiasta henkilöä.

 

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*