Korkein hallinto-oikeus on antanut vuosikirjapäätöksen asiassa, jossa valitettiin vastuuvapauden myöntämistä Kemiönsaaren kahdelle erikseen nimetylle valtuuston jäsenelle. Tapauksessa kyse oli vastuuvapauden myöntämisestä vuoden 2015 osalta.

Juhannuksen alla 2016 pidetyssä valtuuston kokouksessa oli tehty kannatettu ehdotus siitä, että vastuuvapautta ei toistaiseksi myönnettäisi niille valtuutetuille, jotka aiemmin kunnanhallituksen jäseninä olivat toisen asian yhteydessä äänestäneet sen puolesta, ettei kunta anna hallinto-oikeudelle lausuntoa. Samalla oli esitetty, että vastuuvapausasia otettaisiin uudelleen käsittelyyn sen jälkeen, kun eduskunnan oikeusasiamies olisi ottanut kantaa asiasta tehtyyn kanteluun.

KHO:n mukaan pelkästään se, että kannatettu esitys oli tehty ja se oli suunnattu yksittäisiin henkilöihin, ei merkinnyt, että asia koski valituksessa mainittuja henkilöitä henkilökohtaisesti kuntalain 52 §:n 1 momentissa mainitulla tavalla. Näin ollen kunnanvaltuuston päätös myöntää vastuuvapaus oli syntynyt lakipykälien mukaisesti ja valitus hylättiin.

Ratkaisu kokonaisuudessaan

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*