Uudenmaan ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualue ei ollut oikea taho valittamaan Mäntsälän kuntakehityslautakunnan hyväksymästä suunnittelutarveratkaisusta. Lautakunta oli maaliskuussa 2019 hyväksynyt suunnittelutarveratkaisua koskevan hakemuksen omakotitalon ja autotallin rakentamiseen noin 0,6 hehtaarin suuruiselle kiinteistölle. Kiinteistö sijaitsi noin 70 metrin etäisyydellä moottoritiestä.

Ratkaisusta lähti valittamaan ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualue, koska ELY-keskuksen työjärjestyksen mukaan se kuuluu kyseisen yksikön tehtäviin. Koska rakennuspaikka sijaitsee Lahden moottoritien läheisyydessä, niin oikea valittaja olisi ollut KHO:n mukaan saman ELY-keskuksen liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualue, joka toimii rakennuspaikkaan rajoittuvan valtatien 4 (Lahden moottoritie) tienpitoviranomaisena.

-Valituksessa mainitulla työjärjestyksen määräyksellä, joka koskee muun ohella suunnittelutarveratkaisuista valittamista, ei ole asiassa ratkaisevaa merkitystä, ratkaisussa todetaan.

Aiemmin asiaa käsitellyt Helsingin hallinto-oikeus tuli samaan tulokseen ja jätti asian tutkimatta.

KHO:n vuosikirjapäätös kokonaisuudessaan

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä