Terveystalon ja Attendon välistä terveyspalveluja koskevaa kauppaa syynätään joulukuun puoliväliin saakka. (Kuva: Pekka Moliis)

Markkinaoikeus on pidentänyt Kuluttaja- ja kilpailuviraston (KKV) pyynnöstä Terveystalon ja Attendon yrityskaupan käsittelymääräaikaa 14.12.2018 asti. Ilman määräajan pidennystä yrityskaupan käsittelymääräaika olisi päättynyt reilun viikon kuluttua. Pyynnön taustalla on sote-uudistukseen liittyvät epävarmuustekijät.

KKV:n tutkinnassa on viime toukokuussa julkistettu yrityskauppa, jolla Attendo myi terveyspalvelunsa Terveystalo Oyj:lle 233 miljoonan euron kauppahinnalla. Koska yrityskaupalla on mahdollisesti haitallisia vaikutuksia Suomen terveyspalvelumarkkinoihin, niin virasto otti asian käsittelyyn. Pelkona on terveyspalvelujen liiallinen keskittyminen.

Kun sote-uudistuksen eteneminen eduskunnassa on viime aikoina takkuillut valiokuntatasolla, niin Kuluttaja- ja kilpailuvirasto haki käsittelylle kahden kuukauden jatkoaikaa. Markkinaoikeudelle toimittamassaan lausunnossa Terveystalo Healthcare Oy ei vastustanut määräajan pidentämistä.

-Sote-uudistuksen aikatauluun, lopulliseen sisältöön ja toteutumiseen liittyvistä epävarmuuksista johtuen KKV joutuu arvioimaan yrityskaupan vaikutuksia ottamalla huomioon sote-uudistuksen aiheuttamat muutokset nykyisissä terveyspalveluiden markkinoissa, ja toisaalta siitä näkökulmasta, että uudistus ei toteudu, Kuluttaja- ja kilpailuviraston sivuilla todetaan.

Markkinaoikeuden ratkaisu asiassa

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*