Kokoomusnuorten mielestä luottamustoimet tulisi jakaa ennemmin osaamisen ja äänestystuloksen kuin sukupuolen perusteella.

– Kokoomusnuorille sukupuolten välinen tasa-arvo on niin tärkeä kysymys, ettei kokoomusnuoret hyväksy sen loukkaamista sukupuolikiintiöillä, nuorisojärjestö painottaa lausunnossaan.
 
Voimassaolevan lainsäädännön mukaan kunnallisissa toimielimissä tulee valtuustoa lukuun ottamatta olla vähintään 40 prosenttia naisia ja vähintään 40 prosenttia miehiä.

Kokoomusnuorten mielestä tämä voi johtaa käytännössä siihen, että esimerkiksi kunnanhallitukseen valitaan valtuutettu, joka on saanut huomattavasti vähemmän ääniä kuin toista sukupuolta oleva henkilö.

– Kun henkilövalinnat kunnanhallitukseen ja lautakuntiin ratkaisee se, sattuuko puolueilla olemaan mies- vai naispaikka, se johtaa epäterveeseen taktikointiin puolueiden välillä, kokoomusnuoret arvostelevat.

Kokoomuksen Nuorten Liitto muistuttaa, että viime vuosina on yhä useammin vaadittu lakien muuttamista sukupuolineutraaleiksi.

– On kansallinen häpeä, ettei sukupuolineutraaliuden periaate vieläkään ulotu Suomessa kunnalliseen päätöksentekoon. Sukupuolen arvostaminen kyvykkyyden edelle kuuluu keskiaikaan, ei enää nykypäivään, huomauttaa Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtaja Wille Rydman.

(KL)
 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*