Monessa kunnassa koululaisryhmien lähtöä perinteisille ulkomaan leirikoulumatkoille rajoitetaan. (Kuva: Pekka Moliis)

Tampereen kaupungin johtoryhmä päätti perua koronavirusepidemian vuoksi koulujen ja oppilaitosten kaikki ulkomaille suuntautuvat matkat toukokuun loppuun saakka. Johtoryhmä totesi, että koska epidemia-alueiden määrittely muuttuu jatkuvasti, ulkomaille lähtevät koululaiset ja opiskelijat voivat joutua karanteeniin tai altistua tartunnalle. Linjaus koskee kaikkia Tampereen kaupungin hallinnoimia perusopetuksen, lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen oppilaitoksia.

-Lasten ja nuorten osalta tämä oli oma erityisratkaisu. Työntekijöiden osalta vastaavaa päätöstä ei ole tehty, sillä meillä on paljon työtehtäviä, joissa kansainvälinen toiminta on välttämätöntä. Pyrimme kuitenkin tarkkaan miettimään, mihin kannattaa lähteä, Tampereen kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuuspäällikkö Jouni Perttula kertoo.

Vastaavia ulkomaille suunniteltujen leirikoulujen ja luokkaretkien perumispäätöksiä on tehty myös muissa kunnissa. Kajaani ilmoitti jo viime viikolla, että kaikki ulkomaille suunnatut leirikoulut peruutetaan. Saman päätöksen on tehnyt myös Suomussalmi.

Tampereen rajoitus koskee myös kaupunkiin ulkomailta suuntautuvia koululaisten ja opiskelijoiden matkoja. Kajaanissa sen sijaan on oppilasryhmiä ulkomailta vielä otettu vastaan.

-Olemme lähteneet siitä, että jos lähtömaassa katsotaan matkustaminen turvalliseksi, niin otamme vieraat vastaan, Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen johtaja Anssi Tuominen kertoi maanantaina kaupungin tiedotustilaisuudessa.

Koronaviruksen leviäminen on Suomessa pysynyt vielä hyvin aisoissa. THL tiedotti tiistaina aamupäivällä, että edellisen vuorokauden aikana Suomessa on diagnosoitu 10 uutta tautitapausta. Uutena maakuntana joukkoon liittyi Pohjois-Karjala.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*