Kaupunki on esittänyt valtiovarainministeri Jutta Urpilaiselle ja hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkuselle vetoomuksen, että verotuloihin perustuvan tasausjärjestelmän laskentatekijät pidettäisiin ennallaan.

Hallitus suunnittelee kiinteistöveron poistamista verotuloihin perustuvan tasauksen laskentatekijöistä.
 
Kouvolan kaupungin mukaan muutoksen koelaskelmista ilmenee, että järjestelmä ei kohtele kuntia tasa-arvoisesti eikä lopputuloksesta ole löydettävissä mitään johdonmukaisuutta.

– Mikäli muutoksella on pyritty siihen, että kunnat halukkaammin nostaisivat kiinteistöveroprosenttia, ei muutos voi vaikuttaa tähän, koska nykyjärjestelmässäkään veroprosenttien tarkistamisella ei ole suoranaista vaikutusta tasauksen määrään, Kouvolan kaupunki sanoo tiedotteessaan.

Kouvola lukeutuu muutoksessa menettäjien joukkoon: kaupungin tasauksen summa eli saajille maksettava rahamäärä kasvaisi merkittävästi ja olisi suurimpia euromääräisiä muutoksia koko maassa, noin 1,1 miljoonaa euroa.
 
Metsäteollisuuden rakennemuutos on vienyt 2000-luvulla Kouvolan alueelta tuhansia työpaikkoja. Myllykoski Oy:n tehtaan tulevaisuudesta päätetään lähiviikkoina. Kaupunki muistuttaa, että Kouvola on nimetty äkillisen rakennemuutoksen alueeksi. 
 
Kaupunki on toiminut aktiivisesti kompensoidakseen metsäteollisuuden ja siihen liittyvän elinkeinoperustan työpaikkavähennyksiä. Rakennemuutoksen lieventämiseen tähtäävien toimenpiteiden rahoitus kuitenkin kaupungin mukaan vaikeutuu, jos Kouvolan kuntatalous edelleen heikkenee.
 
(KL) 

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*