Kouvola haluaa kaupungin julkisten hankintojen tuovan lisää elinvoimaa kaupungin rattaisiin.

Kouvolan kaupungin hankintaohjelma on lähtenyt vahvasti tukemaan kaupungin elinvoiman kehittämistä. Kaupunginvaltuuston hyväksymän hankintaohjelman mukaan hankintoja pyritään tekemään 60 prosenttia paikallisilta yrityksiltä vuoteen 2030 mennessä. Uutena avauksena ohjelmaan on kirjattu myös työllistämispykälä.

Valikoiduissa hankkeissa edellytetään kouvolalaisen työttömän, nuoren tai osatyökykyisen palkkaamista ehtona hankinnalle. Joissain tapauksissa työllistämisestä voi saada laatupisteitä. Työllistämisehtoa tulee julkisissa hankinnoissa käyttää vähintään kolme kertaa vuodessa.

-Kaikkein pienempiin hankintoihin ei työllistämisehtoa voi soveltaa, vaan kyse täytyy olla vähintään EU-kynnysarvon ylittävistä hankinnoista. Hoiva-asumisen hankinta ja rakentaminen tulevat ensimmäisenä mieleen hankinnoista, joissa voisi soveltaa tätä pykälää, arvioi Kouvolan kaupungin hankintapäällikkö Marja-Liisa Jyrkilä.

Ensimmäinen työllistämisehdon hankinta on jo kaupungissa käynnissä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)-Meidän toimistotarvikehankinnassa on työllistämisehto mukana. Kun ehtoa käytetään, niin sopimusten pitää olla riittävän suuria ja pitkiä ajallisesti, jotta tarjoajan kannattaa rekrytointiin sitoutua, Jyrkilä toteaa.

Kouvolan uudessa hankintaohjelmassa on lähdetty liputtamaan rohkeasti paikallisen yritystoiminnan puolesta. Kaupunki haluaa näyttää, että se on valmis tekemään yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa julkisissa hankinnoissa. Palautettakin on tullut.

-Kyllä siitä jo palautetta eräältä konsultilta tuli. Totta kai hankinnoissa on hyvin tarkkaan noudatettava hankintalakia ja -asetusta. Tämän työllistämisehdon uskalsimme ottaa hankintaohjelmaan mukaan, koska samanlaista ehtoa hyödynnetään Hollannissa ja Britanniassa. Ja samat direktiivithän meillä EU:ssa on, hankintapäällikkö Marja-Liisa Jyrkilä painottaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*