KT:n ja palkansaajajärjestöjen mukaan julkinen työ on Suomen tärkein sijoitus, koska sen tuottamat palvelut kannattelevat Suomea kaikkina aikoina. Kuvassa tehdään töitä Heinolan vanhuspalveluissa. (Kuva: Lauri Rotko)

KT ja kunta- ja hyvinvointialan ammattijärjestöt kampanjoivat yhdessä tavoitteenaan julkisella sektorilla tehtävän työn arvostuksen nostaminen.

Kampanjan startti on 16.-17. toukokuuta, jolloin KT järjestää yhdessä pääsopijajärjestöjen ja Lahden kaupungin kanssa työmarkkinaseminaarin Lahdessa.

Tärkein sijoitus -nimellä kulkevan kampanjan viesti on, että julkinen työ on Suomen tärkein sijoitus, koska sen tuottamat palvelut kannattelevat Suomea kaikkina aikoina.

KT, JUKO, SuPer, Tehy, JHL ja Jyty muistuttavat, että valtion vastuulla on varmistaa riittävä perusrahoitus ja toimintaedellytykset, jotta kunnat ja hyvinvointialueet kykenevät onnistuneesti suoriutumaan lakisääteisistä tehtävistään ja velvoitteistaan.

-Kansalaisten arjen toimivuus, yhteiskunnan turvallisuus sekä tehokkaiden palveluiden ja palvelurakenteiden kehittäminen edellyttävät rahoituksen ennustettavuutta ja johdonmukaisuutta, järjestöt lausuvat.

KT:n ja palkansaajajärjestöjen mielestä kuntien ja hyvinvointialueiden osaajapulaan on vastattava työhyvinvointia parantamalla, koulutusmääriä lisäämällä, työperäistä maahanmuuttoa edistämällä ja ottamalla käyttöön uusia teknologioita sekä toimintatapoja. Lisäksi nais- ja miesvaltaisten alojen välistä palkkaeroa on kavennettava samapalkkaisuusohjelman mukaisesti.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä