Samalla Kuntaliitto on huolissaan kansalaisten palveluista. Sen mielestä kuntien ensi vuoden talousarviovalmistelu on erityisen haastavaa talouden epävarmuuden ja valtion toimien vuoksi. Kuntaliiton mukaan kuntien kyky vastata velvoitteistaan uhkaa heikentyä talouskehityksen vuoksi, jos mihinkään erityistoimenpiteisiin ei ryhdytä.
 
Kunnille ei tule Kuntaliiton mielestä asettaa uusia tehtäviä, eikä laajentaa nykyisiä. Mahdollisista muutoksista aiheutuvat kustannukset täytyy korvata kunnille täysimääräisesti, Kuntaliitto vaatii.
 
Sosiaali- ja terveyspalveluiden laajoihin uudistuksiin on varattu budjetissa 145 miljoonaa euroa. Kuntaliiton mielestä summa on pahasti alimitoitettu. Varoilla on tarkoitus toteuttaa vanhuspalvelulaki, kehittää vammaispalveluja, perhehoitoa, lastensuojelua, oppilashuoltoa ja lapsiperheiden kotipalvelua ja vahvistaa perusterveydenhuoltoa.
 
Kuntaliiton mielestä uudistusten kustannusvaikutukset on arvioitava perusteellisesti ja ne on mitoitettava siten, että niiden toteutus on taloudellisesti mahdollista.
 
(KL)
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*