Kuntatyöntekijät saavat entistä enemmän tukea esimiehiltään, mutta kiire on alituinen seuralainen. Myös epävarmuus tulevasta näkyy suurena haasteena työntekijöiden hyvinvoinnissa.

Työterveyslaitoksen Kunta10-tutkimuksen mukaan kuntatyöntekijät saavat aikaisempaa enemmän tukea esimiehiltään. Panostus esimieskoulutukseen näkyy käytännön johtamisessa.

─ Johtamiseen on kiinnitetty kunnissa yhä suurempaa huomiota. Esimiehiä on koulutettu ja tämä näkyy tuloksissa, kertoo Kunta10-tutkimuksen johtaja Tuula Oksanen Työterveyslaitoksesta.

Mitään ruusuilla tanssia ei työ kuntasektorilla kuitenkaan ole. Kuntien tiukka taloustilanne, jatkuvat organisaatiomuutokset ja tulossa oleva sote- ja maakuntauudistus painavat päälle.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)─ Haasteita johtamiselle asettavat jatkuvat muutokset sekä työmäärän kasvu. Jopa 39 prosenttia vastaajista kokee työmäärän lisääntyneen yli sietokyvyn. Kohtuuttomista työmääristä raportoivat etenkin sosiaali- ja terveysalalla sekä opetuspuolella työskentelevät, Oksanen toteaa.

Kunta10-tutkimukseen vastanneista 75 prosenttia uskoo jatkavansa työssä eläkeikään saakka. Huolestuttavaa kuitenkin on, että vain 61 prosenttia lähihoitajista ja 66 prosenttia kodinhoitajista arvelee jatkavansa töissä eläkeikään saakka.

Joka toinen vuosi tehtävään Kunta10-tutkimukseen vastasi ennätysjoukko kuntatyöntekijöitä, yli 65 000. Vastausprosentti oli 72 prosenttia. Kunta10-tutkimuksessa ovat mukana Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku, Tampere, Oulu, Raisio, Naantali, Nokia, Valkeakoski ja Virrat. Helsinki oli mukana toista kertaa.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*