Kampanjan taustalla on nuorten ikäluokkien pieneneminen, kiihtyvä eläköityminen ja kilpailu osaavasta työvoimasta.

Kunta-alan työyhteisöt ovat tehneet työtä prosessien sujuvuuden, palvelun laadun ja asiakastyytyväisyyden parantamiseksi. Henkilöstön hyvinvointi, osaaminen ja työyhteisöjen toimivuus ovat edellytyksiä vaikuttaville ja laadukkaille palveluille.

Kampanjan avulla tehdään tuloksellisuustyö näkyväksi, levitetään hyviä käytäntöjä ja vahvistetaan tuloksellisuutta koskevaa kunta-alan edunvalvontaa.

Tuloksellisuuskampanjalla halutaan myös vahvistaa ja tukea kuntien toimia tuloksellisten palvelujen kehittämisessä. Samalla osapuolet tarjoavat näin tukensa hallitusohjelman toimeenpanolle.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)KT Kuntatyönantajat ja pääsopijajärjestöt pitävät tärkeänä, että kunnallisten palvelujen tuloksellisuutta tarkastellaan vaikuttavuuden, laadun, toiminnan sujuvuuden ja henkilöstön aikaansaannoskyvyn näkökulmista. Valtakunnan tasolla kuntien toimintaa on mitattava sellaisilla tunnusluvuilla, jotka kertovat tuottavuuden rinnalla em. tuloksellisuuden osa-alueista.

Kunta- ja palvelurakenneuudistuksen onnistuminen edellyttää toimintatapojen muutoksia ja henkilöstövoimavarojen kehittämistä. Lähtökohtana tuloksellisuuden kehittämiselle ovat kuntalaisten palvelutarpeet.

Työelämän kehittämisellä pyritään tuloksellisuuden ja työelämän laadun samanaikaiseen parantamiseen. Tämä toteutuu kehittämällä toimintatapoja työpaikoilla johdon ja henkilöstön yhteistyönä. Hyvä henkilöstöjohtaminen varmistaa sen, että asiakastyytyväisyys ja henkilöstön työhyvinvointi voidaan saavuttaa kohtuullisilla kustannuksilla.

Työhyvinvoinnin tukeminen vaikuttaa sekä osaavan henkilöstön saatavuuteen, olemassa olevan henkilöstön työkykyyn että kunnan talouteen. Hyvät käytännöt ja tutkimukset osoittavat, että työhyvinvoinnin tukemisella voidaan aikaansaada myös säästöjä.

KT Kuntatyönantajat ja pääsopijajärjestöt katsovat, että kuntapalvelujen rahoitus on varmistettava ajantasaisesti valtion kunnille asettamien tehtävien aiheuttamien kustannusten kanssa. Laadukkaat ja kustannustehokkaat kuntapalvelut ovat sekä palvelujen käyttäjille, henkilöstölle että myös palvelujen maksajille turvallinen vaihtoehto, kampanjan osapuolet korostavat.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*