KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt Juko, Kunta-alan unioni, KTN ja TNJ käynnistävät yhteisen tuloksellisuuskampanjan. Siihen liittyen järjestöt ovat jättäneet puolueille yhteiset hallitusohjelmatavoitteensa.
 
Kunta-alan työmarkkinaosapuolet pitävät tärkeänä, että kunnallisten palvelujen tuloksellisuutta tarkastellaan vaikuttavuuden, laadun, prosessien sujuvuuden ja henkilöstön aikaansaannoskyvyn näkökulmasta.
 
-Palvelujen päämääränä on kuntalaisten hyvinvointi. Laadukkaat palvelut edellyttävät, että henkilöstö voi hyvin, on osaavaa ja että työyhteisöt ovat toimivia, järjestöt toteavat.
 
Työurien pidentämiseksi kunta-alan järjestöt kehittäisivät työelämää ja toimintatapoja. Esimerkiksi työhyvinvoinnin tukeminen vaikuttaa järjestöjen mukaan sekä osaavan henkilöstön saatavuuteen, olemassa olevan henkilöstön työkykyyn että kunnan talouteen.
 
Kunta-alan työmarkkinaosapuolten mukaan kuntien on oltava
taloudellisesti ja toiminnallisesti riittävän vahvoja vastaamaan niille asetettuihin velvoitteisiin. Osapuolet edellyttävät myös, että valtio turvaa kuntien järjestämisvastuulla olevien tehtävien edellyttämän rahoituksen kattavasti ja nykyistä ajantasaisemmin.​
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*