SDG Flag Day sai alkunsa Hollannissa vuonna 2019, ja seuraavien vuosien aikana tuhannet toimijat ovat liputtaneet kestävän kehityksen puolesta. (Kuva: UN Global Compact Network Finland)

Kuntaliitto ja kuusi suurinta kaupunkia eli Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu ja Turku osallistuvat maanantaina 25. syyskuuta Sustainable Development Goals -liputuspäivään. SDG-liputuspäivä juhlistaa kestävää kehitystä edistävän Agenda 2030-työn puoliväliä.

Kuntaliitto ja kaupungit haluavat liputuksella nostaa esiin kestävän kehityksen työn tärkeyttä sekä näyttää sitoutumisensa yhteiseen agendaan ja sen tavoitteisiin. Suomen kuutoskaupungit ovat kestävän kehityksen edelläkävijöitä sekä kansallisella että globaalilla tasolla, ja ne haluavat toimia myös esimerkkinä paikallisen tason kestävyystyöstä koko Suomen kuntakentälle.

Kaupungit toteuttavat kestävän kehityksen yhteistyötään muun muassa kuutoskaupunkien SDG-verkostossa.

25.9.2023 tulee kuluneeksi tasan kahdeksan vuotta siitä, kun YK:n 193 jäsenvaltiota sopivat YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030 -tavoiteohjelmasta. Ohjelman ytimessä ovat 17 kestävän kehityksen tavoitetta (Sustainable Development Goals), jotka ohjaavat maailman kaikkien maiden kestävän kehityksen työtä vuoteen 2030 saakka.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*