Parhaillaan on käynnissä Kuntaliiton henkilöstön työilmapiirin kartoitus, jonka tekee Työterveyslaitos. Tuloksia saadaan kesän lopulla. Aiemmissa kyselyissä Kuntaliitto on sijoittunut Työterveyslaitoksen aineistossa keskivertotyöpaikkojen joukkoon.
 
Liiton henkilöstöhallinnon kehittämiseen on panostettu erityisesti viime vuoden lopulta lähtien. Henkilöstöhallinnon yhteisiä periaatteita on täsmennetty, käytännön toimintaprosesseja on rakennettu ja esimiesten koulutusta on tehostettu.
 
Kevättalvella esiin nostettu ilmapiiriasia on otettu liitossa vakavasti. Tietoon tulleet yksittäistapaukset on käyty läpi. Suuri osa tilanteista on liittynyt jo päättyneisiin työsuhteisiin. Esimiehille on korostettu varhaisen välittämisen mallin käyttöön ottamista; työyhteisön ongelmat on otettava välittömästi puheeksi.
 
Työhyvinvointiin liittyviä kysymyksiä käsitellään henkilöstötilaisuuksissa, yksikkökokouksissa ja kehityskeskusteluissa. Henkilöstölle avatun palautekanavan kautta on kahden kuukauden aikana tullut 97 viestiä, joista 60 on sisältänyt kriittistä palautetta liiton työilmapiiristä. Kuntaliiton henkilöstömäärä on noin 300, ja koko konsernissa on yli tuhat henkeä.
 
Työterveyslaitos on luomassa Kuntaliitolle omaa mallia kiusaamisen ja epäasiallisen kohtelun ehkäisemiseksi. Työterveyshuollon palveluita Kuntaliitolle on myös tehostettu. Syksystä lähtien lisätään esimiesvalmennusta ja järjestetään koulutusta koko henkilöstölle työsuojeluasioista.
 
Esimiestyötä ja henkilöstöprosesseja tukemaan on hankittu sähköinen henkilöstöjärjestelmä, jonka käyttöönotto on aloitettu toukokuussa.
 
Kuntaliiton hallitus vahvisti liiton johdon linjauksen työilmapiiriasiassa ja totesi, että minkäänlaista työpaikkakiusaamista ei sallita. Hallitus seuraa tilannetta syksyllä työilmapiirikartoituksen tulosten pohjalta.
 
(KL)
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*