Kuntatalo muuttuu markkinoiden, seminaarien, tietoiskujen ja keskustelujen foorumiksi keskiviikkona ja torstaina 14.–15. syyskuuta.
 
Kuntamarkkinoilla on totuttuun tapaan tarjolla paljon keskusteluja ja tiivistettyä asiantuntijatietoa seminaareissa ja tietoiskuissa. Yritysten ja yhteisöjen palveluja on esillä viime vuotista enemmän.
 
– Näyttelyyn osallistuu entistä enemmän sosiaali- ja terveyspalveluja tarjoavia yrityksiä. Palveluja lähestytään tietoyhteiskunnan kautta. Kerrotaan, miten tekniikan avulla voidaan toteuttaa ja tehostaa sosiaali- ja terveysalan palveluja, Kuntamarkkinoiden markkinointipäällikkö Marianne Sinkkonen kertoo.
 
Hän toivoo kävijöiden varaavan kunnolla aikaa näyttelyyn tutustumiseen.
 
 
Kuntarakenne paneelissa
 
Seminaareista suurimman yleisön kerää todennäköisesti puheenjohtajien paneeli, jossa keskustellaan kuntarakenteesta ja peruspalvelujen järjestämisestä.
 
Mukana ovat kaikkien Kuntaliiton hallituksessa edustettuina olevien puolueiden puheenjohtajat. Puoluejohtajat esittelevät palveluiden pelastuskeinoja keskiviikkona 14.9. aamupäivällä.
 
Keskiviikkona iltapäivällä Kuntauudistus-seminaarissa samaa aihetta lähestytään valtiovarainministeriön tilaisuudessa. Seminaarin puheenjohtaja on VM:n kuntaosaston päällikkö Päivi Laajala ja mukana on myös hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen.
 
Kommentoimassa ovat ainakin lakiasiainjohtaja Arto Sulonen Kuntaliitosta, Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen ja Naanantalin kaupunginjohtaja Timo Kvist.
 
Torstaina aamupäivällä keskustellaan Euroopan ja Suomen taloustilanteesta ja näkymistä. Miten kestävyysvaje saadaan hallintaan?
 
 
220 seminaaria ja tietoiskua
 
Lyhyitä seminaareja ja tietoiskuja on kaikkiaan noin 220. Kuntamarkkinoille ilmoittaudutaan netin kautta. Käyttäjä voi rekisteröityä markkinoiden sivuilla ja tulostaa mukaansa "pääsylipun" eli oman nimikortin. Tapahtuma on maksuton.
 
Markkinoille voi ilmoittautua myös ovella. Sisäänkäynti Kuntataloon on tapahtuman ajan Alppikadun puolelta.
 
Painavan tiedon lisäksi markkinat tarjoaa näyttelyosastoilla myös kevyempää antia. Kuntaliiton osastolla palkitaan näyttelyn aikana Hauskin kuntaesine. Kunnat ovat ilmoittaneet kisaan lahjatuotteita ja käyttöesineitä. Yleisö valitsee hauskimman kuntaesineen verkkoäänestyksessä markkinoiden aikana.
 
(KL / Pirjo Tuusa)
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*