Uuden hallituksen salkkujaossa kokoomus ja demarit saavat kuusi salkkua, vasemmistoliitto, vihreät ja Rkp kaksi ja kristillisdemokraatit yhden.
 
Kokoomus saa pääministerin salkun lisäksi sosiaali- ja terveysministerin, elinkeinoministerin, hallinto- ja kuntaministerin, ulkomaankauppa- ja eurooppaministerin sekä maa- ja metsätalousministerin salkut.
 
Demarit ottavat ulkoministerin, valtiovarainministerin, työministerin, opetusministerin sekä asunto- ja viestintäministerin tehtävät. Kaksi suurta puoluetta jakavat näin "superministeriöt" eli valtiovarojen, ulkoasioiden, elinkeinoasioiden ja sosiaali- ja terveysasioiden hoidon.
 
Vasemmistoliiton salkuiksi tulevat liikenneministeri sekä tasa-arvoasioista vastaava kulttuuri- ja urheiluministeri. Vihreät saavat ympäristöministerin ja valtion omistajaohjausta hoitavan kehitysyhteistyöministerin tehtävät.
 
Rkp saa haltuunsa puolustusministerin ja oikeusministerin salkut. Kristillisdemokraattien ainoa salkku on sisäministerin, mutta sitä täydennetään opetus- ja kulttuuriministeriöstä kirkollisasioilla.
 
Ministerien määrä vähenee edellisestä hallituksesta yhdellä.
 
(KL / STT)
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*