Hallituspuolueiden eduskuntaryhmistä koostuvan seurantaryhmän muut jäsenet ovat kansanedustajat Petteri Orpo (kok.), Martti Korhonen (vas.), Ulla-Maj Wideroos (rkp), Osmo Soininvaara (vihr.) ja Leena Rauhala (kd).

Seurantaryhmän sihteerinä toimii kuntauudistuksen projektipäällikkö Arto Koski valtiovarainministeriöstä.

Seurantaryhmän tehtävänä on seurata syksyllä 2011 tehtävän kunta- ja palvelurakenneselvityksen valmistelutyötä, esittää näkökulmia valmistelutyön tueksi sekä edistää valmistelussa tarvittavaa vuorovaikutusta. Lisäksi tehtävänä on seurata ja arvioida tammi-maaliskuussa 2012 toteutettavalla aluekierroksella saatavaa kuntien palautetta ja uudistuksesta käytävää poliittista keskustelua.

Kuntauudistusta johtaa hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmä, jota täydennetään sosiaali- ja terveysministerillä sekä peruspalveluministerillä. Ministerityöryhmän puheenjohtajana toimii ministeri Virkkunen.

Kuntauudistusta ohjaa valtiosihteereistä koostuva poliittinen ohjausryhmä, jonka tehtävänä on valmistella kunnallishallinnon rakennelain, kuntalain kokonaisuudistuksen ja valtionosuuslainsäädännön valmistelussa tarvittavat poliittiset linjaukset sekä vastata uudistusprosessin poliittisesta valmistelusta.

Ohjausryhmän puheenjohtajana toimii valtiosihteeri Anna-Kaisa Ikonen valtiovarainministeriöstä.

(KL)

Valtiovarainministeriö: Kuntauudistukselle poliittinen seurantaryhmä

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*