Salon jätevoimalan peruuntuminen vie Lounaisen Suomen hankintarenkaaseen kuuluvat jätelaitokset ja Fortumin käräjille. (Kuva: Seppo Haavisto)

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (LSJH), Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy ja Rauman Seudun Jätehuoltolaitos ovat haastaneet Fortum Waste Solutions Oy:n (Fortum; ent. Ekokem Oyj) oikeuteen. Taustalla on kiista siitä, että Fortum on jätelaitosten käsityksen mukaan perusteetta vetäytynyt yhdyskuntajätteiden hyödyntämispalvelua koskevan hankintasopimuksen tekemisestä. Juttua käsitellään aikanaan Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Lounaisen Suomen hankintarenkaaseen kuuluvat jätelaitokset joutuivat keväällä 2017 keskeyttämään jätteiden hyödyntämiskilpailutuksen, kun Fortum kieltäytyi tekemästä sopimusta antamansa tarjouksen pohjalta. Yhtiöt vaativat yhteensä Fortumilta yli 700 000 euron vahingonkorvauksia.

-Fortum vetäytyi näkemyksemme mukaan perusteetta hankintasopimuksesta sen jälkeen, kun sen tarjous oli jo määräajan puitteissa hyväksytty ja kun osapuolet olivat jo pitkään neuvotelleet hankintasopimuksen yksityiskohdista. Sopimus jätteiden hyödyntämispalvelusta olisi pitänyt solmia hankintapäätösten mukaan, LSJH:n toimitusjohtaja Jukka Heikkilä toteaa.

Hankintarengas pyysi toukokuussa 2014 tarjouspyynnöllä tarjouksia yhdyskuntajätteiden hyödyntämispalvelusta julkisessa hankinnassa. Fortum antoi tarjouksen, jonka hankintarengas hyväksyi lokakuussa 2014.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Osapuolet neuvottelut sopimuksesta pitkään, mutta huhtikuussa 2017 Fortum ilmoitti hankintarenkaalle, ettei se tee hankintasopimusta eli ei rakenna Salon Korvenmäkeen suunniteltua jätevoimalaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*