Heinäveden kunnanjohtaja Maarika Kasonen. Ilman mitään lyhenteitä.

Maarika Kasonen on nyt virallisesti Heinäveden kunnanjohtaja ilman va.-etuliitettä. Lähes neljän vuoden väliaikaiselle viranhoidolle löi lopullisen pisteen korkein hallinto-oikeus viime viikolla tekemällään päätöksellä.

-Ei tässä käytännössä mikään muuttunut. Käyntikorteissakin on lukenut koko ajan tittelinä kunnanjohtaja, kertoo Kasonen päätöksen vaikutuksista Kuntalehdelle.

Maarika Kasonen valittiin Heinäveden kunnanjohtajaksi ensimmäisen kerran joulukuussa 2016 ja toukokuussa 2017 hän aloitti viran hoidon va. kunnanjohtajana. Ensimmäinen valinta kaatui muotovirheeseen, sillä kunnan sivistysjohtajana toiminut Kasonen ei ollut poistunut valinnan aikana valtuustosalista.

Uusi kierros

Kun hallinto-oikeus kumosi valinnan, niin virkaa ei pantu enää uudelleen auki, vaan kunnanvaltuusto valitsi Kasosen virkaan uudemman kerran huhtikuussa 2018. Tämän jälkeen oli taas valittamisen aika. Yksi virkaa aiemmin hakeneista vaati päätöksen kumoamista sillä perusteella, että hän oli ansioituneempi hakija. Toisen valittajan mielestä virka olisi pitänyt laittaa auki uudestaan ja päätös oli muutenkin lainvastainen.

Itä-Suomen hallinto-oikeus kuitenkin hylkäsi molemmat valitukset. Syyskuussa 2019 annetun ratkaisun mukaan virkaa ei ollut tarvinnut laittaa auki uudestaan, eikä valitun ja valinnasta valittaneen hakijan välillä ollut kokemuksen suhteen niin suurta eroa, jotta valinta olisi ollut laiton.

Vielä kerran

Tämän jälkeen viran avaamattomuudesta valittanut yksityishenkilö valitti korkeimpaan hallinto-oikeuteen. KHO puntaroi julkaisemassaan lyhyessä ratkaisuselosteessa erityisesti sitä, oliko Kasosen valintaa valmistellut kunnansihteerin sijainen jäävi asiassa. Lopputulema oli, ettei ollut ja kunnanjohtajan valinta oli saava lainvoiman.

Pitkästä valitusprosessista huolimatta töitä on Heinäveden kunnantalolla paiskittu ihan normaaliin tahtiin kaikki nämä vuodet.

-Luottavaisena olen päätöstä korkeimmasta oikeudesta odottanut, etenkin kun siellä oli alla se viime syksyinen hallinto-oikeuden päätös. Tämä valitus oli silkkaa kiusantekoa valittajan taholta, kunnanjohtaja Maarika Kasonen kuittaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä