Helsingin tilakeskus ei vastannut koulurakennuksia koskeviin kysymksiin julkisuuslain edellyttämässä ajassa. (Kuva: Ville Miettinen)

Helsinki on vastannut kouluja koskeviin tietopyyntöihin liian hitaasti, moittii eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Tietopyynnöt liittyvät kouluverkkotarkastelun yhteydessä tehtyihin koulujen kuntotarkastuksiin sekä lopettamisaikeisiin.

Apulaisoikeusasiamies totesi, että tilakeskus oli viivytellyt kysymyksiin vastaamisessa, vastaaminen kesti kauemmin kuin julkisuuslain mukaan pitäisi.

Lisäksi kaupunkilaiset olivat kannelleet siitä, tilakeskus oli kieltäytynyt antamasta kaupunkilaisten nähtäväksi kuntotarkastuksen loppuraportteja vedoten niiden luonnosmaisuuteen.

Apulaisoikeusasiamies ei ottanut kantaa kanteluihin, koska niiden käsittely on kesken hallinto-oikeudessa.

Tiedon kulku kouluverkkotarkastelujen yhteydessä Helsingissä on saanut arvostelua osakseen myös kuntapoliitikoilta.

Helsinki pyrkii nopeuttamaan kouluverkkotarkastelua. Viime viikolla opetuslautakunta päätyi kannattamaan mallia, jossa sen oma päätös riittäisi esimerkiksi koulujen lakkauttamiseen, kun tähän asti päätöksenteko on viety valtuustoon.

Helsingin tilakeskuksen tiedonkulku nousi keskusteluun myös Hietalahden kauppahalliin liittyvässä keskustelussa. Kauppahallista päätettiin viime viikolla järjestää tarjouskilpailu sen sijaan että se olisi myyty kiinteistölautakunnan päätöksellä tilakeskuksen esittämälle taholle.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*