Pilkkuvirhe kauppakirjassa oikeutti Äänekosken kaupungin harkitsemaan toistamiseen etuosto-oikeuden käyttöä kiinteistökaupassa. Tuoreessa korkeimman hallinto-oikeuden päätöksessä todetaan pinta-alan kymmenkertaistumisen olleen sellainen oleellinen virhe, että kunnan etuoston käyttämiseen varattu määräaika alkaa vasta korjatun kauppakirjan oikeaksi todistamisesta.

Joulukuussa 2011 allekirjoitetussa määrä-alan kauppakirjassa pinta-alaksi oli merkitty 5 790 neliömetriä. Tuolloin kaupunginhallitus päättyi, ettei se käytä etuosto-oikeuttaan.

Tilanne kuitenkin muuttui, kun kauppakirjaa oli toukokuussa 2013 korjattu siten, että määräalan pinta-alaksi oli merkitty 57 900 neliömetriä. Kaupanvahvistaja toimitti kaupungille uuden korjattua kauppakirjaa koskevan kiinteistönluovutusilmoituksen ja kaupunki päätti käyttää etuosto-oikeuttaan kolmen kuukauden määräajassa tiedon saatuaan.

Asiasta valitti korkeimpaan hallinto-oikeuteen tontin alkuperäinen ostaja, jonka valituksen jo aiemmin Hämeenlinnan hallinto-oikeus oli hylännyt.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen) Korkeimman hallinto-oikeuden 23.9.2015 antama päätös kokonaisuudessaan

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*