KHO ratkaisi koulukuljetushankinnan Juuan kunnan eduksi. Kuvan koulubussi ei liity Juuan tapaukseen. (kuva: Jorma Ylönen)

Korkein hallinto-oikeus piti voimassa markkinaoikeuden päätöksen ja hylkäsi valituksen, joka koski Juuan kunnan koulukuljetusten hankintoja.

Juuan sivistyslautakunta valitsi huhtikuussa 2015 koulukuljetusten tuottajan lukuvuosiksi 2015–2016 ja 2016–2017 sekä mahdolliselle 1–2 vuoden optiokaudelle.  Hankinnan arvo oli noin 2,5 miljoonaa euroa.

Päätöksestä valittanut yrittäjä katsoi, että valittu yritys ei täyttänyt tarjouspyynnön kalustovaatimuksia, koska sillä ei ollut yhteen kuljetuskohteeseen vaadittua 30-paikkaista autoa. Siksi yritys olisi pitänyt valittajan mielestä sulkea pois tarjouskilpailusta.

Markkinaoikeus ja myöhemmin KHO katsoivat, että valittu yritys oli tarjouksessaan sitoutunut hankkimaan vaadittavan kaluston sopimuskauden alkaessa. Siksi yrityksen sulkemiselle tarjouskilpailusta ei ollut perusteita.

MainosMarkkinaoikeuden ratkaisussa viitattiin vakiintuneeseen oikeuskäytäntöön. Sen mukaan tarjoajalta ei voida edellyttää, että sillä täytyisi jo tarjouksentekohetkellä olla käytettävissään esimerkiksi tarpeelliset luvat tai resurssit.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*