Korkein hallinto-oikeus katsoo sähköpostiviestin riittäväksi selvitykseksi päätöksestä käyttää otto-oikeutta. KHO:n ratkaisu koski Heinolassa helmikuussa 2013 tehtyjä päätöksiä.

Heinolan va. kaupunginjohtaja oli tehnyt 19.2.2013 päätöksiä, jotka koskivat määräaikaisen kansliapäällikön palkkaamista. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja oli sähköpostitse 25.2.2013 ilmoittanut va. kaupunginjohtajalle tekevänsä päätöksen otto-oikeuden käyttämisestä kyseisiin päätöksiin.

Kaupunginhallitus oli käsitellyt asiaa kokouksessaan 25.2.2013.  Kaupunginhallituksen pöytäkirjassa oli asian selostusosassa todettu, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja oli käyttänyt otto-oikeutta kyseessä olleessa asiassa.

Kuntalaissa ja Heinolan kaupungin hallintosäännössä ei ollut tarkempia säännöksiä tai määräyksiä otto-oikeuden käyttämisessä noudatettavasta menettelystä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



KHO katsoi, että kaupunginhallituksen puheenjohtajan sähköpostiviestiä, jonka sisältö ilmeni myös kaupunginhallituksen kokouksen pöytäkirjasta, oli pidettävä riittävänä selvityksenä siitä, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja oli päättänyt käyttää otto-oikeutta.

Kun va. kaupunginjohtajan päätökset oli tehty 19.2.2013, oli myös selvää, että asia oli otettu ylemmän toimielimen käsiteltäväksi kuntalaissa säädetyssä määräajassa.

KHO:n ratkaisu

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*