Entiselle kunnan viranhaltijalle luettiin käräjäoikeudessa lakia väärälle tontille päätyneistä hankinnoista. Miehen virkasuhde pohjoispohjalaiseen kuntaan päättyi jo vuonna 2020, kun asiaa ryhdyttiin selvittämään.

Virkasuhteessa ollut kunnan teknisen toimen työntekijä on tuomittu Oulun käräjäoikeudessa petoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta 55 päiväsakon eli 1760 euron sakkoihin. Pohjoispohjalaisen kunnan palveluksessa olleen vuonna 1981 syntyneen miehen todettiin tilanneen vuosien 2017-2020 välisenä omakotitalonsa rakennustyömaalle rakennustarvikkeita kunnan 1520 euron arvosta.

Syyttäjän mukaan vääriin käsiin päätyneiden tarvikkeiden määrä olisi ollut yli 20 000 euroa, mutta käräjäoikeus totesi varmuudella väärälle työmaalle päätyneiden tavaroiden arvoksi vain 1520 euroa. Summa oli sama, jonka vastaaja oikeudenkäynnissä myönsi.

-Syytteen hyväksyminen edellyttää, että sitä tukeva näyttö on niin vakuuttavaa, ettei asiassa jää varteenotettavaa epäilystä tekijän syyllisyydestä. Nyt käsillä olevassa asiassa on ollut kysymys kunnassa pitkällä aikavälillä tehdyistä tarvikehankinnoista ja hankintojen oikeellisuudesta. Asiassa on esitetty sinänsä syytettä tukevaa että sitä vastaan puhuvaa näyttöä. Epäselvässä tapauksessa asia on ratkaistava syytetyn eduksi, perustelee Oulun käräjäoikeus tuomiotaan.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Toiminta jatkui pitkään paljastumatta, sillä vastaajalla oli virkansa puolesta mahdollisuus hankkia tarvikkeita tekniselle toimialalle. Pääosa kunnan hankinnoista oli tehty samasta liikkeestä, josta myös virkamies tilasi tarvikkeita omakotityömaalleen. Kun kunnassa heräsi epäily luvattomista hankinnoista, niin tilattua tavaraa alkoi ilmaantua kunnan kiinteistöihin paikkoihin, joissa niiden ei olisi kuulunut olla.

Miehen virkasuhde kunnan kanssa päättyi vuonna 2020. Tuomio ei vielä ole lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa Rovaniemen hovioikeuteen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*