Kuva: Kari Långsjö
Tutkintapyynnössä vaaditaan poliisia selvittämään, ovatko luottamushenkilöt ja virkamiehet mahdollisesti syyllistyneet rikokseen sisäilmaongelmien ratkaisemista laiminlyömällä.

Rovaniemen kaupunginvaltuutettu Vesa Puuronen, vas., on tehnyt tutkintapyynnön mahdollisista lainrikkomuksista sisäilmaongelmien hoidossa. Asiasta kertoi Lapin Kansa keskiviikkona.

Puuronen kertoi marraskuussa 2017, että hän harkitsee tutkintapyynnön tekemistä, mikäli tuolloin käynnissä olleessa talousarvioneuvottelussa ei löydy lisärahaa sisäilmaongelmien hoitoon.

Tuolloin Puuronen kertoi Kuntalehdelle saaneensa kaupungilta arvioin, että ongelmien hoitaminen vaatisi 100 miljoonaa euroa. Hinta-arvio sisälsi myös uudisrakentamista.

Puuronen kertoi saaneensa Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvaselta lausunnon, jonka mukaan valtuutettujen rikosvastuu voisi tulla arvioitavaksi tilanteessa, jossa terveyttä vaarantavat epäkohdat on tuotu valtuuston tietoon, mutta valtuusto on laiminlyönyt ryhtyä toimiin ongelman korjaamiseksi.

Lapin Kansan mukaan Puuronen arvioi sisäilman sairastuttaneen satoja tai jopa tuhansia koululaisia, opiskelijoita, päiväkotilapsia ja henkilökunnan jäseniä. Puuronen haluaa poliisin selvittävän, ovatko kaupungin virka- ja luottamushenkilöt laiminlyöneet sisäilmaongelmien ratkaisemisen ja mahdollisesti syyllistyneet rikokseen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*