Kajaanin kaupungin Kajaste-hankkeessa kaikki ei mennyt toivotulla tavalla. Ja erikoisia tuntuvat olevan kiemurat jälkipyykin suhteenkin.

Kajaanissa on ryhdytty kirjoittamaan kuntalakia uusiksi, kun paljon paikallista poliittista kuohuntaa aiheuttaneen Kajaste-sopan karvasta tuotosta on nieleskelty. Maanantaina koko kaupunginhallitus sai uudelta valtuustolta kirjallisen huomautuksen.

Erikoiseksi asian tekee se, että asiantuntijan mukaan kuntalaki ei yksinkertaisesti moista mahdollisuutta edes tunne. Kirjallisen huomautuksen sai myös kaupunginjohtaja Jari Tolonen. Hallintojohtaja Tuija Aarnio sai puolestaan kirjallisen varoituksen.

-Kirjallista valtuuston antamaa huomautusta luottamushenkilölle tai viranhaltijalle laki ei tunne. Viranhaltijalle voidaan antaa kirjallinen varoitus kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain mukaisessa menettelyssä, Kuntaliiton lakiasian johtaja Arto Sulonen kommentoi.

Huomautukset myös vastustajille

Kuntaliiton kanta asiaan oli kajaanilaisilla päättäjillä tiedossa jo ennakkoon. Se ei kuitenkaan kajaanilaisia valtuutettuja hidastanut, vaan huomautuksen saivat myös ne kaupunginhallituksen jäsenet, jotka olivat asiaa vastaan äänestäneet hallituskäsittelyssä. Edes kirjallisen eriävän mielipiteen jättäminen ei vapauttanut huomautuksesta.

-Luottamushenkilö ei ylipäätään ole vastuussa päätöksestä, jos hän on päätöstä vastaan äänestänyt, Sulonen painottaa.

Vielä tiistaina ei ollut tiedossa, onko joku laittoman kirjallisen huomautuksen saaneista lähdössä valittamaan saamastaan muistutuksesta.

Yhteistyö päättyi

Kajaste-hankkeessa Kajaanin kaupunki vaihtoi talous- ja palkanlaskentapalvelujen tuottajan Kainuun sotesta Kunnan Taitoa Oy:ksi ja Kuntien Tiera Oy:ksi. Kaikki ei mennyt kuin elokuvissa ja vaihdoksesta aiheutuneet kulut karkasivat käsistä. Kun alun perin muutoksesta piti selvitä miljoonalla, niin tällä hetkellä mittari raksuttaa 3,7 miljoonassa eurossa.

Kajaanin kaupunki ilmoitti toukokuun puolivälin jälkeen lopettavansa järjestelmän kehitystyön Kuntien Tiera Oy:n kanssa ja jatkavansa yhteistyötä Kunnan Taitoa Oy:n kanssa. Kaupunginjohtaja Jari Tolonen luonnehti Kuntalehden haastattelussa kaupungin ostaneen tulpattoman mopon.

Kuntien Tieran mukaan Kajaani luopui päätöksen myötä SAP HCM:llä toteutetun Tiera ERP HR-palvelun käytöstä, mutta käyttöön jäivät Tiera ERP:n taloushallinto, taloussuunnittelu, materiaalihallinto ja palkanlaskenta. Uutena toiminnallisuutena käyttöön otettiin Populus HR, jonka Tiera toimittaa. Palveluntarjoajana toimii Kunnan Taitoa Oy.

Aiheesta aiemmin Kuntalehdessä

EDIT 7.6. klo 10.30  Lisätty jutun loppuun ne palveluosiot, joita Kajaanin kaupunki yhä käyttää Kuntien Tieran ilmoituksen mukaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*