Porvoon kuntavaaleista on jätetty valitus, jossa vaaditaan vaalien uusimista. (kuva: Marko Pekkanen)

Helsingin hallinto-oikeuteen on jätetty valitus Porvoon kaupungin vuoden 2017 kuntavaalien tuloksesta. Valituksessa vaaditaan vaalien uusimista.

Valituksen on jättänyt Sari Glad, joka on istunut Porvoon valtuustossa päättyvällä kaudella perussuomalaisten ryhmässä sitoutumattomana. Glad on myös kaupunginhallituksen jäsen.

Gladin nimi oli keskusvaalilautakunnalle jätetyissä ehdokashakemuksissa sekä kokoomuksen että perussuomalaisten listalla. Keskusvaalilautakunta poisti hänet molemmilta ehdokaslistoilta.

Glad toteaa valituksessaan peruuttaneensa suostumuksensa perussuomalaisten ehdokkaaksi perussuomalaisten vaaliasiamiehelle ja ilmoittaneensa peruutuksestaan myös keskusvaalilautakunnalle.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Glad katsoo, että perussuomalaisten vaaliasiamies on tahallisesti jättänyt poistamatta hänet ehdokaslistalta, ja tämän vuoksi keskusvaalilautakunnan olisi pitänyt oma-aloitteisesti poistaa hänet perussuomalaisten ehdokashakemuksesta.

Keskusvaalilautakunnan ja perussuomalaisten vaaliasiamiehen menettelyn takia Porvoon kuntavaalin vaalitulos on Gladin mukaan virheellinen ja vaalit on siksi uusittava. Glad on kannellut asiasta myös eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Valituksesta kertoi ensimmäisenä Uusimaa-lehti.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*