Rakennustyömaa Helsingin Pukinmäessä
Joka viides suomalainen työllistyy rakentamisesta tai rakennetun ympäristön hoidosta, KIRA-Foorumissa kerrottiin. (Kuva: Ville Miettinen)

– Hallitus käy nyt rakentamisen esteiden kimppuun.

Näin linjasi ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen, kok., KIRA-foorumissa keskiviikkona Helsingissä.

Lisäksi KIRA-Foorumin tiedotteessa kerrotaan Mykkäsen ja hallituksen tähtäävän siihen, että rakentamista helpotettaisiin erityisesti rakentamisen sääntelyä koskevilla toimenpiteillä.

– Joka viides suomalainen työllistyy rakentamisesta tai rakennetun ympäristön hoidosta, eli kyseessä on valtava kansallinen kysymys, ministeri Mykkänen kertoo tiedotteessa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Aiomme pitää päättäväisesti huolta, että rakentaminen ei hyydy tarpeettomaan sääntelyyn ja valituskierteisiin. Rakentamislain korjaussarjalla kevennetään hallinnollista taakkaa ja vähennetään byrokratiaa.

Hallituksen suunnitelmia kannatetaan

Mykkänen painottaa, että hallituksen tavoitteena on helpottaa ja vauhdittaa rakentamista.

Tätä tavoitetta myös KIRA-foorumi tiedottaa kannattavansa. Viisitoista kiinteistö- ja rakentamisalan järjestöä muodostavat kiinteistö- ja rakentamisfoorumin, joka on nimetty KIRA-foorumiksi.

Yhteisö kokoaa yhteen alan keskeiset toimijat ja pyrkii edistämään niiden välistä yhteistyötä.

Nykytilanne on haastava

– Suhdannenäkymä on huonoin vuosikymmeniin. Uunituore barometrimme kertoo, että 35 prosenttia yrityksistä joutuu leikkaamaan henkilöstöään, KIRA-foorumin johtoryhmän puheenjohtaja Aleksi Randell sanoo.

Kiinteistö- ja rakentamisalalla ollaan hallituksen toimiin suurelta osin tyytyväisiä, KIRA-foorumi tiedottaa.

– Hallitus otti alan toiveita jo hallitusohjelmassa ja sitten budjettiriihessä hyvin huomioon. Toimia tarvitaan nyt vahvasti ennakoiden, koska alan jälkisyklisyys merkitsee suurta riskiä kriisin pitkittymisestä ja laajentumisesta, Randell jatkaa tiedotteessa.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*