Hoitojapula on ratkaistavissa vain rahalla, sanovat Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola. Kuva: Seppo Haavisto

Hoitajaliitot Tehy ja SuPer eivät hyväksy suunnitteilla olevaa lakia, joka pakottaisi hoitajat työhön työtaistelutoimien aikana. 

–Pakkolaki ei ole ratkaisu, vaan se ainoastaan pahentaa kriisiytynyttä hoitajapulaa, sanovat Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola tiedotteessa.

Heidän mukaansa lainsäätäjän huomio on nyt väärässä kohdassa, kun potilasturvallisuuslakia ollaan säätämässä pikavauhdilla lyhytaikaista lakkotilannetta varten. Ratkaisu tarvitaan itse juurisyyhyn eli kriisiytyneeseen hoitajapulaa, he sanovat.

Lakko-oikeuden rajoittamisen sijaan liitot ehdottavatkin määräaikaista lakia hoitohenkilökunnan saatavuuden turvaamiseksi. Sillä nostettaisiin hoitajien palkkataso sellaiseksi, että se lisäisi alan pito- ja vetovoimaa.

Puheenjohtajien mukaan hoitajapula on niin suuri, että se aiheuttaa potilasturvallisuuden vaarantumista joka päivä ja estää suomalaisten perusoikeuksien toteutumisen. 

-Viime kädessä valtio vastaa siitä, että kansalaisten välttämättömät palvelut turvataan. Hoitajapula saadaan kääntymään parempaan suuntaan vain rahalla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä