Lakia luetaan tarvittaessa myös kuntien luottamushenkilöille.

Törkeästä parituksesta syytetty vaasalainen kaupunginvaltuutettu Risto Helin odottaa hyllytettynä tuomiotaan Vaasan käräjäoikeudesta. Kaupunginvaltuusto päätti asiasta yksimielisesti tiistaina.

Perussuomalaisten listoilta valtuuston valittu, mutta jo vuodesta 2013 lähtien omaan ryhmään kuuluneen Helinin epäillään vuokranneen asuntoja seksinmyyntiä varten. Helin kiisti syytteen käräjäoikeudessa.

Luottamustoimien ulkopuolella tapahtuneista rikoksista hyllyttäminen tulee mahdolliseksi, kun luottamushenkilöä vastaan on syyte nostettu. Erottaminen on mahdollista, jos henkilö tuomitaan teostaan vähintään kuuden kuukauden vankeuteen.

-Ei näitä tapauksia paljon ole, mutta tietysti ne saavat kovasti huomiota osakseen, johtava lakimies Heikki Harjula toteaa.

Jos rikosepäily liittyy luottamustehtävien hoitoon, niin hyllyttäminen on mahdollista jo rikostutkinnan aikana. Kun etenkin talousrikoksissa esitutkinta voi kestää vuosia, niin hyllyttämisetkin ovat pitkiä. Kirkkonummella on jo kahden vuoden ajan ollut hyllytettynä kunnanhallituksen ex-puheenjohtaja Timo Haapaniemi, jota epäillään törkeästä lahjusrikoksesta. Haapaniemi on myös kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä