Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta pelkää, että Suomi nyt sääti toimimattoman lain, joka voi käyttöön päätyessään jopa tuoda lisää ongelmia rajalle turvallisuuden lisääntymisen sijaan. Kuva: Jouni Lampinen

Eduskunnan täysistunto hyväksyi tänään perjantaina niin kutsutun käännytyslain säätämisen kiireellisenä äänin 167–31.

Vihreät tiedotti välittömästi päätöksen jälkeen, että sen eduskuntaryhmä äänesti lakiesitystä vastaan.

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta on pettynyt äänestystulokseen sekä erityisesti RKP:n ja SDP:n edustajien toimintaan.

Sofia Virta nostaa keskeiseksi kritiikiksi sen, että tehdään tietoisesti lainsäädäntöä, joka on ristiriidassa keskeisten perus- ja ihmisoikeusvelvoitteiden kanssa, joihin Suomi on sitoutunut.

Nämä ongelmat eivät ole hallituksen esityksen hyväksymisen jälkeen poistuneet, hän arvioi puolueen tiedotteen mukaan.

– On surullista ja huolestuttavaa, että eduskunnan enemmistö erityisesti SDP:n tuella hyväksyy lain, joka on näin ilmeisessä ristiriidassa perustuslain, EU-oikeuden sekä kansainvälisten sitoumusten kanssa.

– Lisäksi pelkään, että Suomi nyt sääti toimimattoman lain, joka voi käyttöön päätyessään jopa tuoda lisää ongelmia rajalle turvallisuuden lisääntymisen sijaan, Virta toteaa.

Erityisen pettynyt Virta kertoo olevansa SDP:n kansanedustajien toimintaan.

Heistä valtaosa äänesti esityksen kiireellisyyden puolesta. Vastustajien joukko supistui lopulta pieneksi, arvioidaan vihreiden tiedotteessa.

– Suomi näyttää nyt muuttuvan todella nopeasti ja puolueet sen mukana. Olisin odottanut SDP:ltä enemmän, samoin toki perinteisesti ihmisoikeuksia arvostaneelta RKP:ltä.

Hallituspuolueiden edustajien mukaan lain tarkoitus on toimia ennaltaehkäisevänä, eikä sitä toivon mukaan ole tarve ottaa käyttöön.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*