Kansanedustaja Mauri Peltokangas (ps.) keskusteli puoluetoverinsa Veikko Vallinin (vasemmalla) kanssa eduskunnan täysistunnossa 14. kesäkuuta. Kuva: Hanne Salonen/Eduskunta

Tiistaina sairaalaan joutunut kansanedustaja Mauri Peltokangas (ps.) kirjoitti jo keskiviikkoaamuna pysäyttävästä kokemuksesta Facebook-tilillään. Peltokangas on Kokkolan kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja.

– Jos sitä saa taivaltaa terveenä, pitää olla kiitollinen. Eilen oma koneeni antoi varoituksen, pysäytti miehen ja kertoi, ettei tässä olla enää ihan nuori leijona, vaikka mieli näin haluaa todistaa.

Peltokangas on hallintovaliokunnan puheenjohtaja. Kyseinen eduskunnan valiokunta käsittelee julkisen sektorin hallintoon liittyviä asioita. Hallintovaliokunta käsittelee myös asiat, jotka koskevat sisäistä turvallisuutta.

Hallintovaliokunnan puheenjohtaja ei osallistunut käännytyslain käsittelyyn tiistaina, mikä herätti jonkin verran hämmennystä eduskunnassa. Hänen oli määrä esitellä hallintovaliokunnan mietintö käännytyslaista.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Eduskunnan täysistunnossa käsiteltiin tiistaina yli seitsemän tuntia niin sanottua käännytyslakia. Lopullinen äänestys käännytyslaista järjestetään perjantaina.

Laki mahdollistaisi sen, että Suomen rajaviranomaiset voisivat käännyttää eli estää Venäjän tai muun vieraan vallan masinoimien turvapaikanhakijoiden Suomeen pääsyn, jos Suomen kansallinen turvallisuus on vakavasti uhattuna.

”Eletään täyttä elämää”

Facebookin kautta Peltokangas ilmoittaa olevansa pian toimintakunnossa.

– Hyvä uutinen on, että ammattilainen sanoi, että vaikka takuuaika saattaa olla ummessa, vuosia on vielä reippaasti edessä. Eletään täyttä elämää. Jos olen tolpillani perjantaina, äänestän rajalain puolesta, Peltokangas lupasi.

Jo tämän kuun alkupuolella Peltokangas kysyi FB-tilinsä seuraajilta, että kumpi on suurempi puolustettava oikeus; hakea turvapaikkaa Suomesta aina ja kaikissa oloissa vai suomalaisten oikeus suojata valtionsa rajaa ja kansalaistensa turvallisuutta?

Kysymyksensä yhteydessä Peltokangas linjasi omat ajatuksensa asian suhteen julki.

– Mielestäni Suomi ja suomalaiset aina ensin ja sitten muut, hän kirjoitti.

Kokkola on noin 48 300 asukkaan kaupunki ja Keski-Pohjanmaan maakuntakeskus.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*