Kuva: Vilke Miettinen
Kittilän päättäjien toimet työllistävät laajasti oikeuslaitosta.

Yleisradio kertoo, että Kittilän entisen vs. kunnanjohtajan Kyösti Tornbergin oikeudenkäynti on alkanut  ja päätös on tulossa tämän viikon perjantaina.

Syyttäjä vaatii Tornbergille rangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tornberg kieltäytyi luovuttamasta niin sanottuja Eilavaara-papereita niitä pyytäneille.

Tornberg oli perustellut kieltäytymistä kesken olevalla poliisitutkinnalla, mutta syyttäjän mukaan se ei käynyt perusteesta.

Eilavaara-papereilla tarkoitetaan eräiden Kittilän päättäjien Pertti Eilavaaralta kunnan nimissä tilaamaa oikeudellista neuvontaa. Pyynnöstä ei ollut tehty virallista päätöstä eikä papereita luovutettu muiden päättäjien käyttöön. Kuitenkin laskut niistä osoitettiin Kittilän kunnalle.

Eilavaaralta neuvontaa tilanneet päättäjät ovat olleet kunnanjohtaja Anna Mäkelän laittomaksi todetun irtisanomisen kannattajia.

Hallinto-oikeus määräsi aikanaan paperit julkistettaviksi. Jossain vaiheessa ihmeteltiin, vastasivatko nähtäville annetut paperit ja Eilavaaran laskut toisiaan. Kunnanhallituksen silloinen jäsen Hille Kuusisto, kok., ihmetteli Suomen Kuvalehden mukaan muun muassa hänen nähtävikseen annettujen paperien sekavaa sivunumerointia.

Papereista nostettiin syyte törkeän petoksen yrityksestä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta kolmea Kittilän luottamushenkilöä vastaan.

Välillä Eilavaaan kerrottiin vaatineen, että kunta tuhoaa tai palauttaa kaikki hänen laskunsa, karhukirjeensä ja niiden kopiot. Ilmeisesti Keskustan kunnallisjärjestö on jossain vaiheessa maksanut jonkin Eilaavaaran kunnalle osoittaman laskun.

Kittilän päättäjien  suurimmasta oikeudenkäynnistä kerrottiin aiemmin  Kuntalehdessä aiemmin syyskuussa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*