Asia oli esillä terveydenhuoltoalueen ohjausryhmässä maanantaina. Sairaanhoitopiirin hallitus käsittelee asiaa huhtikuussa.

Leikkaustoiminnan päätyttyä Mäntässä vahvistetaan polikliinistä toimintaa. Leikkaustoiminnasta vapautuvissa saleissa voidaan tehdä yhä enemmän pienempiä erikoissairaanhoidon toimenpiteitä, kuten suonikohjuhoitoja, ihon ja ihonalaisten kudosten muutosten poistoa sekä rakko- ja ruoansulatuskanavan tähystyksiä. Vähäisin muutoksin tiloja voidaan käyttää myös dialyysihoitoihin.

Mäntän vuotuiset leikkausmäärät voidaan tehdä pääosin sairaanhoitopiirin muissa sairaaloissa. Ainoastaan gynekologisten leikkausten noin 75 leikkauspäivää vaatii laajempaa jatkosuunnittelua.

Leikkausten lopettamiseen on johtanut potilaiden vähyys. Nykyinen Ylä-Pirkanmaan 16 600 asukkaan väestöpohja ei ole riittävä täysipainoiselle päiväkirurgiapainotteiselle leikkaustoiminnalle.

Mäntän sairaala onkin yksi Suomen pienimmistä aluesairaaloista. Pienen oman tarjonnan kompensoimiseksi on etsitty muun muassa mahdollisuuksia ohjata uusia potilasryhmiä Tampereen yliopistollisesta sairaalasta Mäntän sairaalaan.

– Tämä ei ole kuitenkaan onnistunut, koska muiden Pirkanmaan sairaaloiden toiminta on ollut alueen kunnille riittävällä tasolla, harmittelee sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Kari-Matti Hiltunen.

Mäntän sairaalassa on ollut pitkään puute myös leikkaavista lääkäreistä. Varsinkin ortopedien puute on vaikeuttanut leikkaustoimintaa vaikka toimintaa on yritetty tukea Tampereen yliopistollisesta sairaalasta.

Kaikkien vakituisten työntekijöiden työsuhteet Mäntän sairaalassa jatkuvat.

(KL)

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä