Loviisan tori ja kaupungintalo. (Kuva: Ville Miettinen)

Loviisan kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén (kok.) haluaa erottaa kaupunginhallituksen. Loviisan Sanomat uutisoi asiasta perjantaina.

Heijnsbroek-Wirén aikoo tehdä erottamisesta aloitteen seuraavassa valtuuston kokouksessa 12. kesäkuuta. Kokous on viimeinen ennen kesätaukoa.

Heijnsbroek-Wirénin mukaan kaupunginhallitus on menettänyt luottamuksensa erittäin heikon poliittisen johtamisen ja hallinnollisten virheiden johdosta.

Loviisan Sanomien mukaan aloitteessa epäluottamusta perustellaan muun muassa sillä, että hallituksessa salaisina käsiteltyjen asioita on vuodettu sivullisille sekä lehdistölle. Myös viimeaikaiset jääviysepäilyt vaikuttavat.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kunnanvaltuusto voi Kuntalain 34 §:n mukaan erottaa koko kunnanhallituksen, jos he tai jotkut heistä eivät nauti valtuuston luottamusta. Valtuusto voi myös erottaa hallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat, jos he tai jotkut heistä eivät nauti valtuuston luottamusta. Tällöin erotetaan koko puheenjohtajisto.

Loviisan kaupungin viranhaltijoiden ja päättäjien välisiä erimielisyyksiä on puitu jo pitkään. Kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom erosi virastaan tammikuussa ja siirtyi elinkeinoelämän palvelukseen.

Oker-Blomin edeltäjä Olavi Kaleva erosi tehtävästään ajauduttuaan riitaan paikallisten päättäjien kanssa investointeihin liittyvistä asioista, joiden yksityiskohdista ei kuitenkaan kerrottu julkisuuteen.

Tämän viikon maanantaina 3. kesäkuuta Loviisan uudeksi kaupunginjohtajaksi valittiin Paraisten kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tomas Björkroth. Björkroth sai suljetussa lippuäänestyksessä 21 ääntä. Muista kärkiehdokkaista Inka Tikkanen sai 11 ääntä ja Loviisan vt. kaupunginjohtajana kevään ajan työskennellyt  Elina Amnell-Holzhäuser kolme ääntä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*