Kokoomuksen Alexander Stubb ja valitsijayhdistyksen ehdokas Kuntalehden haastattelussa Helsingin kaupungintalolla. (Kuva: Ilkka Loikkanen)

Suomen seuraava presidentti Alexander Stubb (kok.) kertoo Kuntalehden haastattelussa, miten hän aikoo ottaa haltuun sen osan Suomea, jossa äänestysprosentti laski ja ensimmäisellä kierroksella selvästi suosituimpia olivat ehdokkaat Jussi Halla-aho (ps.) ja Olli Rehn.

Katso video:

(Video: Ilkka Loikkanen, toimittaja: Outi Airola)

– Itä- ja Pohjois-Suomen tilanne on ollut hyvin vaikea, kun raja on kiinni. Mutta näen Itä- ja Pohjois-Suomen toiveikkaana ainakin sen kautta, että turvallisuuspoliittinen tilanne antaa meille mahdollisuuden saada investointeja ulkomailta, panostaa infrastruktuuriin ja tuulivoimaan, ja panostaa turvallisuuteen ylipäätään.

MainosSe tuleeko presidentin ensimmäinen maakuntamatka itäiseen tai pohjoiseen Suomeen, on hyvin mahdollista. Ainakin Stubb lupaa, että näihin alueisiin keskitytään alkuvaiheessa.

Haavisto ei näyttänyt pettymystään

Toisella kierroksella toiseksi jäänyt valitsijayhdistyksen ehdokas Pekka Haavisto puolestaan kertoo videolla harmittaako häntä pieni ja niukka häviö vähemmän kuin selvä tappio.

– Olen hyvin iloinen tästä erittäin hyvästä vaalituloksesta. Taisi ylittää kaikki gallupit, Haavisto kommentoi tappiostaan huolimatta.

Suoranaisia neuvoja Haavisto ei lähde antamaan tulevalle presidentille koko Suomen yhdistämiseen, mutta mainitsee kuitenkin kampanjassaan esiin nousseita alueita, joissa on potentiaalia ja esimerkkiä muille pienille kunnille.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

RAFO 2024: Katso tästä tuoreimmat jutut