Tonttilaskurista tehtiin myös animaatio, jossa perhe on hankkimassa tonttia ja taloa.

– Ei riitä, että lupaamme selvittää ja palata vaan kysymyksiin on vastattava heti.

Tähän pyritään markkinointipäällikkö Jyrki Teeriahon mukaan Mäntsälässä. Teeriaho toimii Mäntsälän kunnan omistamassa Mäntsälän Yrityskehityksessä.

Yksi konkreettinen esimerkki nopeasta palvelusta on kunnan tonttilaskuri, joka on ollut teollisuustonteilla käytössä useamman vuoden ja laajeni syksyllä myös omakotitontteja varten.

Laskurin avulla rakentajalle selviävät kaikki tontin hankintaan liittyvät kulut sekä se, kuinka eurojen määrä muuttuu esimerkiksi talon koon ja sähköliittymän mukaan. Mukana on tontin osto- ja vuokramalli.

Teeriaho sanoo, että tontinostajalle halutaan rehellisesti kertoa kokonaissummat.

– Yllätyksenä saattavat tulla esimerkiksi lohkomiskustannukset ja tontin mittausten kulut. Osa on pieniä summia, mutta niistä voi kertyä yllättävä summa.

Sähkö- ja vesiliittymät ovat tutumpia, mutta laskurista näkee esimerkiksi, miten summat muuttuvat vaikkapa rakennuksen ja pääsulakkeiden koon kasvaessa.

– Tontin hankinta on monelle ainutkertainen asia elämässä. Tarkoitus on auttaa välttämään yllättäviä kustannuksia ja helpottaa budjetointia.

Hän kertoo, että varsinaisen tontin hinnan päälle kertyy helposti kymppitonnin verran muita kuluja.

Monia tontin ostoa suunnittelevia kiinnostaa myös asuintonttilaskurissa mukana olevat tonttien esittelyvideot tai ilmakuvat tontin ympäristöstä.

Näin meillä palvelut pelaavat!

Teeriaho sanoo, että tonttilaskuri on yksi keino houkutella kuntaan uusia asukkaita ja yrityksiä. Hän toivoo, että laskurista välittyy positiivinen käsitys koko kunnan toiminnasta: että palvelu on hyvää, nopeaa ja helppoa.

Mäntsälässä tiedetään hyvin, kuinka yritykset saattavat kilpailuttaa useita kuntia tonttia hankkiessaan. Kilpailussa auttavat positiiviset mielikuvat ja tieto sujuvista palveluista.

Laskuri teetti töitä ennen julkistamista, sillä sitä varten jouduttiin määrittämään muun muassa tonttien koordinaatit. Mukana laskurissa on myynnissä tai vuokrattavana olevat kunnan tontit.

Paraikaa kunnan tontteja on myynnissä 40.

Onko joukossa unelmatontteja?

– On kyllä. Meillä oli välillä jopa tonttipulaa, mutta nyt hienoja tontteja on tarjolla eri puolilla Mäntsälää.

Katso tonttilaskuri

Avatar
Kirsi Riipinen
kirsi.riipinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*