Tamperelaiset kansanedustajat ja kaupunginvaltuutetut Sanna Marin, sd., Satu Hassi vihr., Olli-Poika Parviainen, vihr., ja Anna Kontula, vas., vetoavat Tampereen kaupunginvaltuustoon, jotta se päättäisi puoltaa viipymättä raitiotien rakentamisen aloittamista kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti.

Tampereen kaupunginvaltuusto päättää asiasta maanantaina 24. lokakuuta.

Raitiotien rakentaminen on kansanedustajien mukaan koko kaupunkiseudun etu. He sitoutuvat osaltaan myös edistämään sitä, että raitiotien valtionrahoitus saadaan vastaamaan hankkeen tarkentunutta kustannusarviota.

Kansanedustajat korostavat nopean ja ennakoitavan julkisen joukkoliikenteen olevan kaikkien etu, esimerkiksi ikään ja tulotasoon katsomatta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Arjen liikkumista helpottavien hyötyjen lisäksi raitiotie tuottaa selkeitä hyötyjä myös esimerkiksi alueen elinkeinoelämälle ja yrittäjille ja toimii vetovoimatekijänä monille yrityksille, jotka harkitsevat sijoittumista Tampereen seudulle.

Kansanedustajat toteavat myös, ettei raitiotien rakentaminen estä Tampereen seutua hyödyntämästä tulevaisuudessa mahdollisesti tarjolle tulevia uusia liikenneratkaisuja. Myöskään bussiliikennettä ei pidä kansanedustajien mukaan nähdä vastakkaisena asiana raitiotielle, vaan eri liikennemuodot täydentävät toisiaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*