Vajaan neljän tuhannen asukkaan Vieremän kunta ja kaksi mitalia Sotshin olympialaisissa sauvonut hiihtäjä Kerttu Niskanen ovat solmineet muhkean yhteistyösopimuksen. Tulevan kauden kattavan sopimuksen arvo on komeasti 15.000 euroa ja se sisältää optiomahdollisuuden vuoden 2017 kevääseen saakka. Sopimus hyväksyttiin maanantaina kunnanhallituksen kokouksessa.

Rahojen vastineeksi Vieremä saa näkyvyyttä huippuhiihtäjän kilpailu- ja verryttelyasusteissa sekä muissa varusteissa. Kerttu Niskanen myös vierailee Vieremän kouluilla vähintään kerran sopimuskauden aikana, sekä esiintyy erikseen sovittavissa kunnan tilaisuuksissa. Kunta on myös painattanut ”Vieremä Mualiman paras hiihtopitäjä” t-paitoja, joita se myy 12 euron kappalehinnalla.

Kasvattajaseuraansa Vieremän Koittoa edustava Niskanen ei ole savolaisuuttaan salannut, vaan antaa murteen laulaa iloisesti eri haastatteluissa. Kerttu Niskanen saavutti Sotshin olympialaisissa hopeaa naisten viestissä sekä parisprintissä. Lisäksi hän sijoittui seitsemänneksi yhdistelmähiihdossa, kahdeksanneksi perinteisen tyylin 10 kilometrillä sekä neljänneksi 30 kilometrin vapaan hiihtotyylin matkalla.

 

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Linkki Vieremän kunnan sivuille

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*