Espoon nuorisovaltuusto on hyväksynyt yleiskokouksessaan aloitteen, joka vaatii Espoon keskustan nimen muuttamista. Nuorisovaltuuston mielestä nykyinen nimi on ristiriitainen.

– Espoon keskus ei enää ole Espoon muiden asukas-, palvelu- ja liikekeskittymien rinnalla niin merkittävä, että sen kutsuminen kaupungin keskukseksi olisi luontevaa tai mielekästä, nuorisovaltuusto perustelee tiedotteessaan.

Kaupunginosan nimi on nuorisovaltuuston mielestä ollut aiemmin perusteltu, kun radan varrelle syntyi historialliseen ympäristöön kunnallishallinnon ydin ja huomattavan kokoinen liikekeskus.

– On kuitenkin mainitsemisen arvoista, että jo 60- ja 70-luvuilla Tapiola oli Espoon keskusta selkeämpi ja edustavampi ydin kaupungille. Sittemmin ajatus yhden asuinalueen ympärille kehittyvästä kaupungista on kadonnut, ja kaupunki on kasvanut omalaatuisesti useisiin keskittymiin.

MainosNuorisovaltuuston mielestä kaupunginosalle luontevin nimi löytyisi alueen värikkäistä historiallisista nimistä tai vaihtoehtoisesti yleisen järjestettävän nimikilpailun avulla.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*