Lisää sivuja lakikirjaan. OAJ vaatii perusopetuksen laatukriteereitä kirjattavaksi lakiin, jotta aluehallintovirastot voivat sanktioiden voimalla valvoa perusopetuksen tasoa.

Peruskoulujen ydin eli oppilaiden yhdenvertaisuus murentuu OAJ:n mielestä ennätysvauhtia. Tämän estämiseksi perusopetuksen laatukriteerit tulisi kirjata lakiin.

-Perusopetus kärsii yhteiskunnan peruspalveluista eniten siitä, ettei sen laadun tukena juuri ole velvoittavaa lainsäädäntöä. Koulutuksen järjestäjälle ei koidu sanktioita, vaikka se ei noudata oppilaalle laissa turvattuja oikeuksia, Raisiossa puhunut OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Koulujen väliset erot ovat saaneet lasten vanhemmat harrastamaan koulushoppailua, kun jälkikasvulle haetaan parasta mahdollista perusopetusta.

– Laadukas toiminta on ajettu ahtaalle kuristamalla perusrahoitusta. Tilalle on tullut hankerahoitus, mikä on ainoa tapa varmistaa varojen meneminen aiottuun tarkoitukseen. Hankerahoitusta hyödyntävät kuitenkin lähinnä vahvimmat koulutuksen järjestäjät, Olli Luukkainen totesi Raisiossa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen) 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*