Janakkalasta kuuluu kummia. Siellä on nimittäin ensi torstain kunnanhallituksen etäkokoukseen kutsuttu asiantuntijoiksi kunnan kaikki yli tuhat työntekijää. Ainoana käsiteltävänä asiana on kunnan henkilöstön jaksaminen korona-aikana, joten nyt asiantuntijoiksi on kutsuttu varsinaiset kokemusasiantuntijat.

Idea maailman suurimman kunnanhallituksen etäkokouksesta on peräisin kunnanjohtaja Reijo Siltalalta.

-Olimme jo jonkin aikaa miettineet, miten huomioisimme henkilöstöä tässä vaikeassa tilanteessa. Kunnanjohtaja sitä sitten esitti ja minä tartuin heti ideaan. Erityisesti minua kiinnosti tässä tapa saada henkilökuntaa yhteen edes virtuaalisesti ja synnyttää sitä kautta yhteisöllisyyttä, kunnanhallituksen puheenjohtaja Pirjo Alijärvi (sd.) kertoo.

Kokouspalkkioiden yhteissumma kuin pörssiyhtiöissä

Kaikille kokoukseen osallistujille maksetaan 112,50 euron kokouspalkkio. Kun mummuja ei voi jättää hoitamatta, eikä lapsia pukematta, palkkion saa myös katsomalla kokouksen tallenteen tammikuun aikana. Kokouksen herättämiä ajatuksia voi kommentoida myös jälkikäteen videon keskustelupalstalle.

-Janakkalassa koko henkilöstö on tehnyt työtä sitoutuneesti ja jatkuvasti muuttuvassa tilanteessa sitkeästi ratkaisuja kehittäen. Koronatilanne koettelee kaikkia. Kunnan kymmenien palvelujen kokonaisuudessa tärkeä tehtävä on säilyttää toimintakyky ja luoda sillä tavalla luottamusta ja turvaa asukkaiden arkeen ja pandemian aiheuttamaan epävarmuuteen.

-Haluamme henkilöstön kanssa kokoontua yhteen edes näin etäkokouksena käymään keskustelua tilanteesta ja siitä, miten kaikkien jaksamista voidaan edistää. Tällä tavalla voimme myös kiittää kaikkia erinomaisesta työstä, sanoo Alijärvi.

Perin erikoinen idea on otettu vastaan tyytyväisenä henkilöstön puolella.

-On mainio oivallus kutsua meidät kunnan työntekijät yhteen. Kokouskutsu viestii yhdessä tekemisen merkityksestä ja siitä, että jokaisen panos on tärkeä. Maksettava palkkio on hieno ele. Kiitokset ja kannustus ovat paikallaan etenkin nyt, kun elämme pandemian tähän mennessä haastavimpia aikoja. Tsemppiä meille kaikille, toteaa englannin kielen lehtori Virpi Löyttyniemi kaupungin tiedotteessa.

Entä kuinka pitkään kokoukseen on kunnanhallituksen puheenjohtaja itse varautunut?

-Minulla on avoin varaus kalenterissa kello 15 eteenpäin, Pirjo Alijärvi paljastaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*