Ihmisoikeudet.net-sivusto on uudistunut perusteellisesti.

Oikeusministeriön vuoden 2018 Demokratiapalkinto jaettiin tiistaina Ihmisoikeusliitto ry:lle ja Naistoimittajat ry:lle. Oikeusministeri Antti Häkkänen luovutti palkinnon valtakunnallisessa Demokratiapäivässä Kuntatalolla.

Palkinnon tämänvuotisena teemana on demokratia- ja ihmisoikeuskasvatus. Palkittavat valitsi raati, johon kuuluivat presidentti Tarja Halonen ja professori Arto Kallioniemi Helsingin yliopistosta.

Ihmisoikeusliitto ry palkittiin perusteellisesta työstä Ihmisoikeudet.net-sivuston uudistamisessa. Uudistus tehtiin Ihmisoikeusliiton, opiskelijoiden ja opettajaryhmän yhteistyöllä.

– Helposti lähestyttävä ja saavutettava uusi sivusto tuo ihmisoikeuskasvatuksen osaksi koulujen arkea ja helpottaa opettajien työtä tarjoamalla pedagogisesti laadukasta materiaalia niin suoraan nuorille kuin opettajillekin. Sivusto voi myös kannustaa järjestöjä ja oppilaitoksia yhteistyöhön, mikä on demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen kannalta tärkeää, sanoo presidentti Halonen.

Naistoimittajat ry palkittiin koulutusyhteistyöstä Afganistanissa paikallisen naistoimittajaverkoston kanssa Learning together -hankkeessa.

– Pitkäjänteinen toiminta on tavoittanut noin 500 afganistanilaista naistoimittajaa. Yhteistyö on vahvistanut toimittajien ammattitaitoa, selkiyttänyt median, demokratian ja kansalaisyhteiskunnan rooleja sekä antanut toimittajille valmiuksia käsitellä demokratiaan ja ihmisoikeuksiin liittyviä kysymyksiä omassa työssään, kertoo professori Kallioniemi.

Nyt viidettä kertaa myönnettävä palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa, ja se jaettiin kahden toimijan kesken. Demokratiapalkinnon koordinoimisesta vastaa oikeusministeriö. Vuonna 2018 yhteistyössä olivat mukana opetus- ja kulttuuriministeriö, Valtion nuorisoneuvosto, Opetushallitus, Ihmisoikeuskeskus sekä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*