kuva: Marjo Ojanen
Kauklahti-päivää vietettiin 17. syyskuuta 2016 Valhallassa 50-luvun iltamien tyyliin. Jalalla pistettiin koreasti pitkin iltaa, ja samalla elvytettiin vanhoja iltamaperinteitä paikallisen näytelmäseuran sekä kuoron voimin.

Espoon Kauklahti on valittu Kotiseutuliiton vuoden kaupunginosaksi 2018. Perusteluissa todetaan, että yhteisöllisyys ja monimuotoinen asukasaktiivisuus on ollut Kauklahdessa poikkeuksellisessa kasvussa jo usean vuoden ajan.

– Kauklahti on vireä kaupunginosa, joka on toisaalta säilyttänyt kylähengen ja kylämäisyyden, Kauklahti-seuran puheenjohtaja Susanna Rahkonen kertoo.

Monikulttuurisuudella on pitkät perinteet noin 11 000 asukkaan Kauklahdessa. Jo 1900-luvun alusta lähtien seutua palvellut junarata toi Kauklahteen lasi- ja tiilitehtaan. Tehtaiden myötä alueelle muutti ulkomailta ammattiosaajia.

Kauklahden eli espoolaisittain Kökkelin lempinimi juontuu kaupunginosan ruotsinkielisestä nimityksestä Köklax. Seutu on vahvasti kaksikielistä, vaikka suomenkielinen asutus ja nimi Kauklahti, alun perin Kauklaksi, on asiantuntijoiden mukaan ruotsinkielistä vanhempaa perua.

Ehdotuksia vuoden kaupunginosaksi tuli kaikkiaan 368. Kauklahtea ehdotettiin tunnustuksen saajaksi kaikkiaan yhdeksässä eri ehdotuksessa.

– Täällä on kaikkien hyvä elää, ei katsota ihonväriä, uskontoa, muita ominaisuuksia, vaan kaikki hyväksytään reilulla meiningillä mukaan ja alueen hyvä ilmapiiri tuntuu, yhden ehdotuksen perusteluissa kerrottiin.

Valinta julkistettiin Kotiseutuliiton valtakunnallisilla kotiseutupäivillä perjantaina 10. elokuuta Lappeenrannassa. Kotiseutuliitto on kotiseutu- ja kulttuuriperintötyön keskusjärjestö.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*