Haapaveden kaupunginvaltuuston helmikuussa tekemä päätös kaupungin kouluverkosta palautuu kaupunginhallituksen valmisteluun ja käsitellään uudelleen valtuustossa toukokuussa. Haapaveden valtuusto päätti asian palauttamisesta uuteen valmisteluun maanantaina yksimielisesti.

Helmikuussa tehdyn päätöksen mukaan kaksi Haapaveden kyläkoulua voitaisiin sulkea ilman erillistä valtuuston päätöstä, kun koulujen oppilasmäärä olisi kahtena vuonna alle 40 oppilasta.

Uutta käsittelyä oli vaadittu kahdessa valtuustoaloitteessa. Syynä ovat tulkintaerimielisyydet siitä, miten ja milloin oppilasmääräennusteita katsotaan, ja milloin koulu tulee sulkea.

Haapaveden vs. kaupunginjohtaja Marjukka Manninen arvioi Kuntalehdelle viime viikolla, että kyläkoulut säilyttävän päätöksen vaikutus kaupungin taloudelle on noin 600 000 euroa. Mannisen mukaan Haapaveden talous täyttää kriisikriteerit lähivuosina, ellei merkittäviä sopeutuspäätöksiä tehdä.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Päivi Ollila, kesk., toivoo, että koko valtuustokauden valtuustossa ”vatkattu” kouluverkkoasia saisi vihdoin ratkaisunsa.

– Toivon, että vihdoin ja viimein saataisiin päätöksiä aikaan ja niissä päätöksissä myös pysyttäisiin, Ollila sanoo Kuntalehdelle.

Lue myös: Väestöennuste pistää myös lapsirikkaan Pohjois-pohjanmaan totiseen paikkaan – Haapavesi hätyyttelee kriisilukemia, mutta valtuusto säilytti kyläkoulut

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*