Inarin kirjastoauto on ensimmäinen Vuoden kirjasto. Kuva kirjastoauton Facebook-sivulta.

Inarin kirjastoauto Fáárust on voittanut ensimmäistä kertaa järjestetyn Vuoden kirjasto -kilpailun.

Palkinto julkistettiin Kirjastopäivillä 16. kesäkuuta.

Kuntaliiton ja Suomen kirjastoseuran järjestämässä kilpailussa etsittiin vuoden parasta kirjastoa, jossa tehdään tärkeää, yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä. Finaalissa olivat Inarin kirjastoauton lisäksi Oulun, Raahen, Lahden ja Vantaan Myyrmäen kirjastot.

Palkinnosta päättänyt raati oli yksimielinen valinnassaan.

-Asiakasnäkökulma oli Inarissa viety kaikkein pisimmälle, eli voittaja on asiakasta lähellä. Palvelun yksilöllisyys korostuu kirjastoautotyössä. Harvaan asutulla alueella kirjastoauton merkitys kulttuuripalveluna on suuri, Suomen kirjastoseuran toiminnanjohtaja Juha Manninen sanoo tiedotteessa.

Uuden kilpailun tavoitteena on tuoda esiin kirjastojen tekemää arvokasta työtä. Pandemian takia kirjastojen käyttö on vähentynyt, mutta nyt kirjastoalalla ollaan toiveikkaita siitä, että asiakkaat palaavat takaisin kirjastoihin. Viime vuonna kirjastoissa käytiin 32 miljoonaa kertaa, kun vastaava luku vuonna 2019 oli yli 53 miljoonaa.

-Suunta on kävijöissä takaisin kohti vilkkaampia aikoja. Osa ihmisistä on vielä varovaisia, mutta suosituimpina aikoina kirjastot ovat jo täyttyneet lupaavasti, Juha Manninen sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*