Varotoimet koronaviruksen leviämisen estämiseksi vaikuttavat koulutyöhön alkavalla viikolla ainakin Kangasalla ja Helsingissä.

Kangasalan Pitkäjärven yläkoulussa on altistunut koronavirustartunnalle noin 90 oppilasta ja osa henkilökunnasta, kaupunki tiedotti sunnuntaina.

– Kaikkiin altistuneisiin otetaan yhteyttä ja kaikki altistuneet tullaan asettamaan karanteeniin. Koska altistuneissa on paljon opetushenkilöstöä, koulun tiloissa tapahtuva lähiopetus keskeytetään alkavaksi viikoksi. Koulun tilat eivät ole tartuntavaarallisia ja niitä voidaan käyttää normaalisti muuhun toimintaan, Kangasalan tiedotteessa todetaan.

Pirkanmaalla löydetyistä kolmesta uudesta koronatartunnasta yksi liittyi Pitkäjärven yläkouluun ja kaksi Tampereen yliopistoon. Pirkanmaan kaikki neljä koronatapausta liittyvät Pohjois-Italiasta saatuihin tartuntoihin.

Yliopistolla altistuneita on 20, heidät on asetettu karanteeniin.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (HUS) todettiin sunnuntaina koronavirustartunta naisella, joka työskentelee Lauttasaarern ala-asteella Helsingissä.

Viranomaiset ovat päättäneet asettaa kyseisen koulun kaksi kolmosluokkaa sekä alle 10 henkilökunnan jäsentä kotikaranteeniin kahdeksi viikoksi.

– Koko koulun toimintaa ei keskeytetä, koska vain osa henkilökunnasta ja mainittujen luokkien oppilaat ovat asiantuntijoiden yhteisen näkemyksen mukaan altistuneet. Kotikaranteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotona, eikä olla kontaktissa kodin ulkopuolisten ihmisten kanssa, Helsingin kaupungin tiedotteessa todetaan.

Lue myös: Kunnat varautuva koronavirukseen tutuin keinoin – tuberkuloosi ja hoitajien ylityökielto edellyttäneet vastaavia toimia

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*