Vuosittain vietettävä Kontiolahti-päivä ajoittuu kunnan perustamispäivän läheisyyteen, kertoo kulttuurituottaja Kristiina Isaksson. Ensi vuonna kunta täyttää 150 vuotta. Kuva: Kontiolahden kunta

Kuntien omilla kansanjuhlilla on pitkät perinteet. Lauantaina vuorossa on Kontiolahti-päivä, jonka juuret ovat vuodessa 1974. 

–Se on hyvin suosittu tapahtuma, koska siinä kuntalaiset ovat itse tekijöinä, kertoo Kontiolahden kunnan kulttuurituottaja Kristiina Isaksson

Hän odottaa jäähallin viereiselle tapahtumakentälle tänäkin vuonna satoja kävijöitä. Luvassa on juurevaa ja kantrihenkistä ohjelmaa kontiolahtelaisella vivahteella.

–Tapahtumassa paikalliset seurat, järjestöt ja yritykset pääsevät esittelemään omaa toimintaansa, mikä on todella tärkeää, Isaksson sanoo. 

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kontiolahti-päivässä kävijät voivat esimerkiksi hypätä keppihevosen selkään, testata käden ja silmän yhteistyötä ritsakojussa ja ratsastaa rodeohärällä. 

Lisäksi he pääsevät ottamaan mittaa toisistaan pussijuoksussa, kananmunanheitossa ja pokasahauksessa. Musiikista vastaavat Echo & Cane –duo, Suotaunot ja Huojuva lato. 

Kontiolahti-päivää vietetään lauantaina 13.8. kello 12-16 osoitteessa Vierevänniementie 4-6. Kaikki toimintapisteet ovat maksuttomia. 

Oulun Päivät täyttää 60 vuotta

Syyskuussa puolestaan juhlitaan vuonna 1605 perustettua Oulua, kun perinteiset Oulun Päivät tekevät paluun parin vuoden tauon jälkeen. 

–Oulun Päivät on oululaisten yhdessä tuottama festivaali, jonka estradina toimii koko kaupunki, kertoo tuottaja Janita Jämsén Oulun kaupungin tapahtumayksiköstä. 

Ohjelmassa on muun muassa taikurikurssi lapsille, kiertoajeluja lättähattujunilla, tutustumiskierros Taskilan jätevedenpuhdistamoon ja Ikuisten nuorten discoilta. 

–Kaupunginosien omat tapahtumat, kuten Titta på Tuira ja Kaijonpäivät, nostavat päätään. Raksilassa järjestetään Pojat-teemainen kaupunginosatapahtuma. 

Edellisen kerran Oulun Päivät järjestettiin 2019. Tuolloin tapahtuma kesti kolme viikkoa ja sijoittui kesään. 

–Nyt Oulun Päivät palaavat juhlavuoden kunniaksi juurilleen ja ne järjestetään alkuperäiseen tapaan kolmipäiväisenä syyskuussa, Jämsén kertoo. 

Oulun Päiviä vietetään eri puolilla kaupunkia syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 2.-4.9. 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*