Kokemusasiantuntija Riikka Nieminen oli selättänyt masennuksensa ja hallitsi ahdistustaan. Hän oli kuullut KoKoA-yhdistyksestä ja pääsi koulutukseen, joka kestäisi puoli vuotta. Kurssilla hän tajusi, kuinka vähän ymmärsi muiden kurssilaisten todellisuudesta. Kokemusasiantuntijuus haastaa virallisen tason eli valtakulttuurin, koska se kyseenalaistaa perinteisen asiantuntijuuden, asiakkuuden ja ammatillisuuden eli sen, miten esimerkiksi sosiaalityötä tehdään. (Kuva: Liisa Takala)

Riikka Nieminen, 38, kuntoutui mielensairauksista, Yrjö Kumpula, 56, pääsi eroon alkoholista. Heistä tuli uuden ammatin pioneereja, koulutettuja kokemusasiantuntijoita.

Riikka Nieminen nojaa oranssiin kävelykep...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa